Katowice to kolejne miasto na mapie Polski, w którym będzie można zjeść burgery od MAX Premium Burgers. Katowice będą czwartą restauracją MAX na Śląsku. Już teraz można odwiedzić działające punkty w Jastrzębiu-Zdroju, Tychach czy Świętochłowicach. Sieć w całej Polsce liczy już 19 restauracji, ta w Katowicach będzie 20 na liście, a kolejne otwarcia zaplanowane są na przyszły rok.
Obok restauracji Max Premium Burgers w Katowicach powstanie mural oczyszczający powietrze
Katowicka restauracja sieci MAX znajduje się przy trasie wylotowej w kierunku Mikołowa przy ul. Kościuszki 249, obok niedawno powstałego ronda w miejscu skrzyżowania z ul. Armii Krajowej w Piotrowicach. Budowa lokalu trwa od kilku miesięcy, a otwarcie jest coraz bliżej.
– Nasi klienci doskonale wiedzą, że przy otwarciu każdej nowej restauracji pojawia się również szereg działań na rzecz lokalnej społeczności i śmiało możemy zapowiedzieć, że aktywności na terenie Katowic z udziałem MAX będzie wiele. Jedną z nich będzie specjalny mural, który pojawi się w sąsiedztwie restauracji i którego zadaniem będzie oczyszczanie powietrza. Mamy również ogromną nadzieję, że katowicka restauracja skradnie serca mieszkańców Katowic i okolic i odniesie taki sam, a nawet większy sukces, jak ta, która mieści się w Świętochłowicach, bowiem jest to nasz najczęściej odwiedzany punkt w całej Polsce! – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Polsce.
Poszukiwani pracownicy restauracji
Otwarcie nowej restauracji zapowiada również pojawienie się nowych miejsc pracy dla okolicznych mieszkańców.
– Szukamy kandydatów na stanowiska kierownicze oraz do obsługi lokalu - mówi Grażyna Łobaszewska, HR Manager w MAX. - Chętnie dzielimy się doświadczeniem, więc zapraszamy do współpracy również tych, którzy chcą spróbować swoich sił w nowej branży lub szukają dodatkowego zajęcia, bowiem MAX to również miejsce, w którym stawiamy na elastyczność w kwestii godzin pracy. Najważniejszym elementem jest dla nas to, aby każda nowa osoba dzieliła się z nami wartościami, które wyznajemy. Odwagą, która pozwala nam znajdować nowe sposoby na wykonywanie działań; pasją, która wpływa na nasze zaangażowanie w najprostsze czynności oraz umiejętnością pracy w zespole, w którym szanujemy swoje odmienności i wspieramy się – dodaje Łobaszewska.
Firma deklaruje również możliwość awansu w strukturach oraz prowadzenia ścieżki kariery w sposób świadomy i odpowiadający nie tylko charakterowi wykonywanej pracy, ale i osobowości kandydata.
Sieć Max Burgers wywodzi się z Laponii
Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 r., kiedy w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.
Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 183 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem Max Premium Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.
Ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości był związany z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, a co najważniejsze, pełnił również funkcję szefa kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX Premium Burgers.
Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski.
- W tym roku świętujemy 5 rok obecności na polskim rynku, a otwarcie każdej kolejnej restauracji jest dla nas niezwykle ważnym elementem ekspansji. Rok 2022 zamkniemy z 20 otwartymi restauracjami, co nas ogromnie satysfakcjonuje – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Polsce.
Królem jest burger, ale w menu znajdziemy nie tylko jego
Dla MAX Premium Burgers najważniejsze jest to, aby za dobrze skomponowanym smakiem i ciekawym menu zawsze stała jakość składników.
– Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach MAX nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też zastąpić sos majonezem, bez jajecznym. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – kontynuuje przedstawiciel MAX.
Goście MAX mogą samodzielnie skomponować własnego burgera, a w menu przy każdej pozycji podana jest wartość emisji CO2.
Może Cię zainteresować:
Pierwsza w Katowicach restauracja tej sieci fastfoodowej powstaje przy dużym skrzyżowaniu
Może Cię zainteresować:
Kultowy katowicki lokal Drzwi Zwane Koniem zamyka się. Będzie działać tylko do końca roku
Może Cię zainteresować: