MAX Premium Burgers otwiera swoją 20 restaurację w Polsce, która jest jednocześnie pierwszą w Katowicach.
Otwarcie pierwszej restauracji MAX Premium Burgers w Katowicach już 14 grudnia
Sieć ogłosiła, że katowicka restauracja, zlokalizowana w dzielnicy Piotrowice, na skrzyżowaniu ul. Kościuszki i Armii Krajowej, zostanie otwarta w środę 14 grudnia o godz. 10..
- Cieszymy się, że Katowice dołączają do naszej MAX’owej społeczności. Ci, którzy już próbowali naszych pozycji, w tym kultowego już Zielonego Menu, doskonale wiedzą, że na miejscu mogą spotkać bogate i zróżnicowane menu. Otwarcie restauracji to również gratka dla wszystkich miłośników burgerów - również tych, którzy skosztują naszych propozycji po raz pierwszy. Na naszych gości czekamy w środę od godziny 10.00 – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development.
Katowicka restauracja sieci MAX mieści się przy często uczęszczanej trasie wylotowej w kierunku Mikołowa przy ul. Kościuszki 249, obok niedawno powstałego ronda w miejscu skrzyżowania z ul. Armii Krajowej w Piotrowicach. Będzie to już 4. punkt sieci na Śląsku, obok Świętochłowic, Tychów i Jastrzębia-Zdroju.
Co ciekawe, punkt w Świętochłowicach, który był pierwszym w woj. śląskim, wyróżnia się w skali naszego kraju największą popularnością.
- Nasi klienci doskonale wiedzą, że przy otwarciu każdej nowej restauracji pojawia się również szereg działań na rzecz lokalnej społeczności i śmiało możemy zapowiedzieć, że aktywności na terenie Katowic z udziałem MAX nie zabraknie. Jedną z nich będzie specjalny mural, który pojawi się w sąsiedztwie restauracji i którego zadaniem będzie oczyszczanie powietrza – kontynuuje Jerzy Jakubiak.
Nie tylko burger, choć jest tu królem
Dla MAX Burgers najważniejsze jest to, aby za dobrze skomponowanym smakiem i ciekawym menu zawsze stała jakość składników.
– Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach MAX nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też zastąpić sos majonezem, bezjajecznym. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – kontynuuje przedstawiciel MAX.
Marka bazuje na szwedzkich wartościach, które wyróżniają się bezkompromisowym podejściem do jakości, pieczołowitości i dbałości o detale. Wychowanie w tej kulturze ma również wpływ na sposób zarządzania firmą. MAX to sieć restauracji, która swoją działalność prowadzi w sposób świadomy w zakresie działań na rzecz środowiska – Pragniemy być częścią zrównoważonego świata i w maksymalny, możliwy sposób zwracać naturze ślady, jakie pozostawiamy po sobie jako pracownicy i firma. Obliczyliśmy całkowity ślad węglowy produktów oraz równoważymy emisję, poprzez chociażby posadzenie ponad 3 milionów drzew w Afryce – dodaje Jerzy Jakubiak.
Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 183 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem MAX Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.
Ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, a co najważniejsze, pracował w dla rodziny królewskiej w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX.