Burneika Buger w Katowicach został zamknięty na stałe
W drugiej połowie lutego 2023 roku przy ulicy Warszawskiej 23 została otwarta burgerownia Roberta Burneiki -Hardkorowego Koksa. Sportowiec osobiście pojawił się na otwarciu. Idea lokalu była prosta - wołowina miała być świeża, nie przetwarzana, niczym nie wzbogacana, bułki świeżo wypiekane, a sos delikatny.
W menu restauracji można było znaleźć kilka rodzajów burgerów, m.in. „Nie ma lipy", „Jest pompa" „Hardkorowy burger" oraz propozycję wegetariańską, czyli „Kanapeczkę". Średnia ocen lokalu Burneiki w serwisie Google to 4,0 na 5. Zdania na temat katowickiej burgerowni Hardkorowego Koksa są podzielone. Można przeczytać tam między innymi, że:
-"Burger słaby. A na swoją cenę bardzo słaby. Każdy z dwóch kotletów wysmażony w innym stopniu - o stopień wysmażenia nikt nie zapytał (i tak z całego burgera mięso było najlepszym składnikiem). Bułka zimna. Frytki porażka - spalone na amen", "Było ok. Ceny moim zdaniem za wysokie. Burger soczysty i smaczny. Brakowało zapytania jaki stopień wysmażenia mięsa... Raczej nie powtórzę ale ciekawa próba", "Bułeczki mega, spoko miejsce i klimat. Wszystko świeżo robione"
Pomimo względnie dobrych recenzji burgerów w niedzielę, 18 czerwca w mediach społecznościowych pojawił się komunikat, iż "Lokal Burneika w Katowicach został zamknięty na stałe".
Obecnie restauracja Roberta Burneiki położona najbliżej województwa śląskiego działa w Krakowie. Hardkorowy koks otwarł też swoje lokale w Warszawie, Starych Babicach, Gdyni, Poznaniu, Ząbkach oraz Kołobrzegu.
Może Cię zainteresować: